Willy Selten uiteindelijk vervolgd voor paardenvleesfraude in Oss

13 januari 2015 om 14:42
nl
Directeur Willy Selten van de gelijknamige vleeshandel in Oss wordt als enige vervolgd voor de vermeende fraude met paardenvlees. Op 24 maart moet Selten in Den Bosch voor de rechter komen. Dat heeft Justitie dinsdag gezegd.
Geschreven door

In 2011 en 2012 zou er 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zijn gemengd. Dat is als puur rundvlees verkocht. Vlees van de groothandel is onder meer verwerkt in rundvleeskroketten, hamburgers, salami en bouillon. Dat meldde voedselwaakhond Foodwatch in november 2014.
Directeur Willy Selten wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte. De verkoopdirecteur en een medewerkster van de administratie die werden verdacht van betrokkenheid bij de fraude worden niet vervolgd. Ook de bedrijven van Selten worden niet gedagvaard.
Twee jaar geleden viel de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit het bedrijf binnen. Dat gebeurde nadat er in Engeland en Ierland een paardenvleesschandaal aan het licht was gekomen. In rundvleesproducten daar was het relatief goedkope paardenvlees gevonden.
Selten werd in 2013 aangehouden. Hij heeft drie dagen vastgezeten voor verhoor. Zijn bedrijf ging failliet. Naar aanleiding van de ontdekking werd 50 miljoen kilo vlees teruggeroepen.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.