‘Ex-student Avans Den Bosch mogelijk meest fanatieke volgeling van massamoordenaar Anders Breivik'

13 januari 2015 om 15:15
nl
De meest fanatieke volgeling van de extreem-rechtse Noorse terrorist Anders Breivik (35) is zeer waarschijnlijk een ex-student van de Avans Hogeschool in Den Bosch. Dat schrijft Elsevier op basis van een jaar onderzoek van het Noorse weekblad Morgenbladet.
Geschreven door

Op sociale media en tientallen internetfora verenigt zich de laatste jaren een fanschare rondom Anders Breivik. De sleutelfiguur is mogelijk een Nederlander die tussen 1999 en 2003 in Den Bosch heeft gestudeerd. Hij is leidinggevende van The Commander Breivik Report, de meest ‘gezaghebbende’ fansite over de Noorse terrorist.
Bloedbad UtøyaBreivik richtte in 2011 een bloedbad aan op het Noorse eilandje Utøya, waar hij in totaal 77 mensen vermoordde. Hij wilde met de aanslag aantonen dat de islam en sociaaldemocratie een bedreiging vormen voor Europa.
De Nederlander, momenteel woonachtig in de Verenigde Staten, zou schuil gaan onder de naam 'Angus Thermopylae'. "We hebben nog geen onomstotelijk bewijs gevonden dat hij 'Angus' ook daadwerkelijk is. Daarom hebben we zijn naam nog niet gepubliceerd”, aldus journalist Simen Sætre (40) van Morgenbladet, zo tekent Elsevier op.
De ex-student van Avans ontkent dat hij Angus Thermopylae is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.