Foto’s van Hitler en Jezus van Boxtelse kunstenaar worden niet teruggeplaatst in gemeentehuis

13 januari 2015 om 16:20
nl
De foto’s van Adolf Hitler en Jezus Christus van de Boxtelse kunstenaar Dirk Hardy worden niet teruggeplaatst in het gemeentehuis van Binnenmaas. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten.
Geschreven door

Maandag ontstond discussie over het werk van Hardy. De foto’s van Hitler en Jezus Christus maken deel uit van een zesdelige fotoserie met de naam ‘Clay’. Het afstudeerwerk van Hardy werd geselecteerd om deel te nemen aan de jaarlijkse tentoonstelling van de gemeente Binnenmaas.
'Onnodig kwetsend'De foto’s van Hitler en Jezus Christus zouden te aanstootgevend zijn. “Mede gelet op de context van de regio en de samenstelling van de bevolking van de gemeente, kunnen deze afbeeldingen als onnodig kwetsend worden ervaren”, valt te lezen in een persverklaring van de gemeente.
De tentoonstelling wordt op een prominente plek in het gemeentehuis van de katholieke gemeente gehouden. "Zeker na de aanslagen in Parijs zou je denken dat vrijheid van meningsuiting en persvrijheid hoog in het vaandel staat. Ik dacht dat we al verder waren in Nederland", liet Hardy maandag weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.