Peperdure bolides extra controleren in Eindhoven: VVD pleit voor ‘patsercontroles’

13 januari 2015 om 19:14
nl
Blinkende Lamborghini's en peperdure Ferrari's aanhouden om crimineel geld op te sporen. Als het aan de VVD ligt, komen er op korte termijn ‘patsercontroles’ in het centrum van de stad. Volgens de liberalen brengen deze controles veel geld in het laatje.
Geschreven door

Dat schrijft de oppositiepartij in raadsvragen aan het college van Burgemeester en Wethouders. De VVD wil dat burgemeester Rob van Gijzel met minister Opstelten gaat overleggen om de 'opgehaalde middelen bij deze controles terug te laten vloeien naar veiligheid in Eindhoven'.
'Frustraties van Eindhovenaren'De Eindhovense fractie wil met de 'patsercontroles' het voorbeeld volgen van Rotterdam. In die stad worden willekeurig grote dure auto’s aangehouden in de jacht naar crimineel geld. Volgens de VVD wordt in Rotterdam per actie ‘tienduizenden euro’s aan ‘fout verdiend vermogen’ binnengehaald.
De VVD zegt dat de frustraties van ‘hardwerkende Eindhovenaren’ meer dan terecht zijn. “Frustraties over mensen die in grote auto’s rondrijden en waar toch twijfels over bestaan hoe dat betaald wordt. Wat de Eindhovense VVD betreft, mag misdaad nooit lonen”, licht raadslid Ferry van den Broek toe.
PatsercontrolesDe gemeente Rotterdam begon bijna drie jaar geleden met de zogenoemde ‘patsercontroles’. Samen met de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingsdienst en de douane wordt bij deze controles bekeken of de auto wel bij de inkomsten van de bestuurder past.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.