Foto’s door Waalwijker gesmokkelde wapenpartij vrijgegeven

13 januari 2015 om 20:18 • Aangepast 24 april 2020 om 22:22
nl
De politie heeft foto’s vrijgegeven van de wapenpartij die Kroatië werd binnengesmokkeld door de 64-jarige Jan van der L. uit Waalwijk. De Waalwijker werd woensdag in Kroatië aangehouden met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalashnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie in zijn bus.
Geschreven door

Op de foto's zijn onder meer de zes raketwerpers, de zware mitrailleur en een kalashnikov te zien. De wapens waren verpakt. Ook is op een van de foto's te zien hoe de wapens in de laadruimte van de bus werden aangetroffen.
Smokkelaar uit WaalwijkJan van der L. woont tegenwoordig in het Belgische Poppel. Het transport werd in Kroatië onderschept op aangeven van de Dienst Regionale Recherche Oost-Brabant. Achter het stuur van de bestelwagen waarin de wapens lagen, zat de 64-jarige schoenenhandelaar uit Waalwijk.
De omvangrijke zaak van de wapensmokkel waarin vorige week onder meer twee Bosschenaren werden opgepakt, wordt in de Belgische krant Gazet van Antwerpen in verband gebracht met een Nederlandse criminele motorbende.
Bestemd voor motorbendeDe onderschepte wapens zouden volgens
de krant bestemd zijn voor een motorbende. Een 42-jarige Bosschenaar, die als hoofdverdachte wordt aangemerkt, wilde het wapentuig invoeren vanuit Kroatië. Hij werd woensdag

in Den Bosch opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.