Loek van Wely buigt voor Carlsen in Wijk aan Zee

13 januari 2015 om 19:56
nl
Tilburger Loek van Wely heeft dinsdag op het internationale schaaktoernooi van Wijk aan Zee zijn meerdere moeten erkennen in Magnus Carlsen. De Noorse wereldkampioen wist de partij met de zwarte stukken in 44 zetten te beslissen.
Geschreven door

Carlsen herstelde zich daarmee van zijn onverwachte nederlaag, een dag eerder tegen de Poolse schaker Radoslaw Wojtaszek.
Ivantsjoek alleen aan de leidingAnish Giri kwam voor de vierde keer op rij tot remise in het prestigieuze toernooi, beter bekend als Tata Steel Chess. De 20-jarige Rijswijker deelde al na twintig zetten het punt met Yifan Hou uit China, die met wit speelde.
Giri staat na vier partijen op twee punten, evenveel als Carlsen. Vasil Ivantsjoek uit Oekraïne won van de Franse schaker Maxime Vachier-Lagrave en nam daarmee alleen de leiding in Wijk aan Zee, met 3,5 punt.
Ivantsjoek nam een half punt voorsprong op Fabiano Caruana, de Italiaan die genoegen moest nemen met remise tegen de Amerikaan Wesley So. Liren Ding uit China won wel, van Teimour Radjabov uit Azerbeidzjan, en kwam daardoor net als Caruana op drie punten.
De Armeense titelverdediger Levon Aronian speelde tegen Wojtaszek voor de derde keer remise en staat met 1,5 punt op de tiende plaats.
Dag rustDe schakers krijgen nu een dag rust om bij te komen van de eerste vier rondes en gaan donderdag verder met ronde vijf, waarin Carlsen aan het bord zit met Aronian en Giri tegen de Georgiër Baadoer Jabova speelt. Van Wely treft Vachier-Lagrave, koploper Ivantsjoek gaat de strijd aan met Liren Ding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.