Video

Brabant van Guus Meeuwis als volkslied opnieuw op politieke agenda

13 januari 2015 om 21:04 • Aangepast 24 april 2020 om 22:23
nl
De kans is reëel dat de Brabantse PvdA-fractie opnieuw de discussie gaat aanzwengelen over een Brabants volkslied. De huidige PvdA lijsttrekker Stijn Smeulders was in 2007 een van de initiatiefnemers van de actie 'Brabant voor Brabant', om het lied Brabant van Guus Meeuwis uit te laten roepen tot het Brabantse volkslied. Die actie mislukte toen door politieke provinciale onwil.
Geschreven door

"Ik sta er nog steeds achter", zegt Smeulders tijdens de aftrap van de verkiezingscampagne van de PvdA in Breda. Het verschil met acht jaar geleden is dat Smeulders toen geen politieke macht had en nu, als PvdA-lijsttrekker, wel. "Ooit komt het weer op de politieke agenda, ik ben er nog steeds voorstander van. Destijds was ik geen actief PvdA-lid en nu wel."
Het juiste momentOp onze vraag of de PvdA het onderwerp het Brabantse volkslied wel of niet op de politieke agenda gaat terug plaatsen, zegt Smeulders vastberaden: "Ooit zal ik er weer op inzetten, we zullen zien wat daar het juiste moment voor is. Want als we het doen, moeten we het nu wel halen. Volgende keer wil ik het wel bereiken."
Je ziet ze overalDe komende weken zullen PvdA'ers in opmaat naar de verkiezingen in honderd Brabantse wijken gaan 'canvassen'. Dat is een gebruikelijke PvdA-term voor een huis-aan-huis bezoek door stemmen wervende PvdA-leden. De partij heeft ook een interactieve website online gezet. Per Brabantse gemeente is aan te klikken wat de partij lokaal heeft gedaan aan problemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.