Video

Laatste Dakar als motorrijder voor Frans Verhoeven, 'Het was mooi'

13 januari 2015 om 20:44 • Aangepast 21 november 2020 om 20:35
nl
Frans Verhoeven uit Tilburg zal volgend jaar niet meer meedoen aan de Dakar Rally. Dat liet de motorrijder dinsdag weten vanuit het bivak in Calama. Verhoeven won in zijn loopbaan vijf etappes in de zwaarste rally ter wereld. "Het was mooi", zei hij tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Met vijf etappezeges in Dakar is hij de meest succesvolle Nederlandse motorrijder in de woestijnrally ooit. Frans Verhoeven rijdt op dit moment zijn tiende Dakar op een Yamaha in Zuid-Amerika.
"Ik wilde tien keer Dakar rijden", legde Verhoeven uit. "Dat heb ik gedaan. Dit is mijn tiende. Ik vind het mooi geweest. Dit besluit is niet van de laatste tijd. Ik heb het eerder dit jaar al besloten."
TeambaasVolgens Verhoeven zal hij wel aan de Dakar Rally verbonden blijven, maar niet meer als deelnemer. Waarschijnlijk gaat Verhoeven als teambaas van zijn eigen Yamaha Team Verhoeven meegaan met volgende edities van Le Dakar.
Zoals de Dakar Rally nu wordt georganiseerd stuit Verhoeven toch al tegen de borst. "Het gaat de organisatie alleen maar om geld. Hier worden mens en machine gesloopt."

Wachten op privacy instellingen...

Verhoeven maakte in 2005 zijn debuut in Dakar. Zijn beste klassering haalde hij in 2009. Toen eindigde hij als achtste in het klassement.
Volg al het nieuws rond de Brabanders in de Dakar Rally via omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.