Video

Heropening cafetaria De Schuiven in Oudenbosch na verwoestende brand: 'Redder gezocht'

13 januari 2015 om 20:49
nl
Friettent De Schuiven in Oudenbosch gaat donderdag weer open. Bijna vier jaar geleden brandde het pand van de Chinese familie Chen tot de grond toe af.
Geschreven door

Het was de bedoeling dat de afgebrande zaak meteen weer opgebouwd zou worden. "Ik wilde anderhalf, uiterlijk twee jaar later weer open gaan", vertelt Liyi Chen.
Aannemer faillietMaar er zat veel tegen. "De vergunningaanvragen bleven maar duren, er werd asbest ontdekt in de grond en toen ging ook nog eens de aannemer failliet", verzucht de eigenaar.
Op dat moment geloofde Chen niet meer dat hij zijn zaak ooit nog zou heropenen. "Gelukkig maakte de aannemer een doorstart en was ik mijn geld niet kwijt."
Wok-to-goHet vernieuwde De Schuiven bestaat uit een friettent, een wok-to-go gedeelte en een bar. "Ik ben nu zo blij en opgelucht dat het toch allemaal goed gekomen is", glundert Chen in zijn gloednieuwe zaak.
Omstander die echtpaar redde gezochtHet had destijds heel anders af kunnen lopen. Chen en zijn vrouw probeerden zelf nog het vuur te blussen. "Een omstander heeft ons toen naar buiten getrokken. Hij riep dat we weg moesten omdat we het anders zelf niet zouden overleven", vertelt Chen nog steeds geëmotioneerd.
"We hebben die man nooit meer gevonden. We willen graag weten wie het is, zodat we hem kunnen bedanken", legt Chen uit. Hij en zijn vrouw kwamen er goed vanaf, ze hadden alleen flink wat rook ingeademd.
Heel het dorp hielp meeDe familie raakte niet alleen hun cafetaria en Chinese restaurant kwijt maar ook hun woonhuis. Heel Oudenbosch zette zich toen in om spullen voor het gezin in te zamelen. "Dat was echt hartverwarmend want wij waren nooit echt close met de Nederlandse gemeenschap", vertelt Chen blij.
Donderdag is er een besloten opening voor genodigden en vanaf vrijdag kan er weer friet besteld worden bij De Schuiven in Oudenbosch. Het wok-to-go station gaat een paar weken later open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.