Scholieren uitgebrande scholen in Uden volgende maand naar nieuw schoolgebouw

13 januari 2015 om 21:16 • Aangepast 24 april 2020 om 22:23
nl
De 350 leerlingen van de afgebrande basisscholen Jan Bluyssen en De Brinck in Uden kunnen eind februari naar een nieuw gebouw aan de Lippstadtsingel. Op het gebied van een voormalig tuincentrum komt een tijdelijke school te staan voor de duur van twee jaar.
Geschreven door

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente dinsdagavond aan Omroep Brabant laten weten.
Officiële openingHet gebouw heeft vijftien lokalen, een peuterspeelzaal, een gymzaal, meerdere kantoren en een koffiekamer. Het wordt een containergebouw met alleen een begane grond.
Op 13 februari wordt het schoolgebouw opgeleverd. Tien dagen later zal de officiële opening plaatsvinden. De gemeente is momenteel bezig met het verwijderen van de restanten van het voormalige tuincentrum. Ook moeten er bomen worden gekapt.
Tieners aangehoudenDinsdag werden er vier jongens van 14, 15, 16 en 16 jaar oud aangehouden omdat ze op oudjaarsdag vuurwerk hebben afgestoken in de buurt de basisscholen De Brinck en Jan Bluyssen, die later volledig door brand verwoest.
De politie onderzoekt of de jongens ook verantwoordelijk zijn voor de brand. De afgebrande scholen worden binnen twee jaar herbouwd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.