Gehaaide Brabanders willen centje bijverdienen met Charlie Hebdo, voor 100 euro op Marktplaats

14 januari 2015 om 11:25
nl
Uit alles valt een slaatje te slaan. Dat moeten een paar gehaaide Brabanders gedacht hebben. Op Marktplaats wordt de nieuwste editie van satirisch magazine Charlie Hebdo te koop aangeboden.
Geschreven door

Tot nu toe zijn er drie mensen uit onze provincie die het tijdschrift te koop aanbieden. Gerdo uit Geldrop wil er 85 euro voor hebben, Magiel, ook uit Geldrop, hoopt het blad voor 110 euro kwijt te raken en Valentino uit Heesch heeft ‘m al verkocht. Die aanbieding staat op gereserveerd. Benjamin uit Eindhoven wil ook een exemplaar verkopen. Bij hem mogen mensen bieden op het blad. Een aantal mensen heeft de advertentie inmiddels offline gehaald.
500 bladenDonderdag worden er hoogstwaarschijnlijk 500 bladen gedistribueerd in heel Nederland. Hoe die bladen verdeeld worden over kiosken en boekhandels is nog niet duidelijk. Dit wordt gedaan door Betapress. Hoe deze Brabanders al aan de bladen komen en of ze deze al hebben is ook niet bekend. Het gaat om de Franse versies van het blad.
In Frankrijk is het blad woensdagochtend de verkoop in gegaan. Dat zorgde voor lange rijen bij kiosken en boekhandels. Op veel plekken was het tijdschrift erg snel uitverkocht. Normaal gesproken heeft Charlie Hebdo een oplage van 70.000 stuks, maar deze editie wordt vijf miljoen keer gedrukt. Dat meldt Messageries Lyonnaises, volgens de Franse media.
Brute aanslagDe enorme vraag naar de nieuwste editie van Charlie Hebdo heeft alles te maken met de brute aanslag op de redactie van het blad, vorige week. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.