Dochter van Feda Amiri wil volgende week zelf naar Afghanistan om uitgezette vader te zoeken

14 januari 2015 om 12:40 • Aangepast 21 november 2020 om 20:34
nl
De dochter van de uitgezette Afghaan Feda Amiri vertrekt volgende week zelf naar Afghanistan als ze voor die tijd niets van haar vader heeft gehoord. Amiri werd vorige week maandag uitgezet naar Afghanistan, nadat hij 18 jaar in Nederland heeft gewoond.
Profielfoto van
Geschreven door

Zijn gezin bleef achter en heeft in de tussentijd niets meer van hem vernomen. "Ik wacht deze week nog af, maar daarna ga ik naar Afghanistan. Het is er niet veilig, er zijn aanslagen, maar ik kan niets anders. Ik wil weten hoe het met hem is", vertelt dochter Tamana.
Met foto op vliegveld KabulDe dochter wil met een foto van haar vader op het vliegveld van Kabul vragen of mensen hem gezien hebben. Er geldt een negatief reisadvies voor Afghanistan en het risico om te worden ontvoerd is groot. Desondanks is Tamana van plan de reis te maken, mede omdat er vanuit officiële instanties geen informatie wordt gegeven over de toestand en verblijfplaats van haar vader.
"Als zij die informatie niet geven, dan moet ik het zelf maar gaan halen. Ik kan er verder niet zoveel over zeggen, we zijn wel bezig om het zo veilig mogelijk te houden."

UitgezetAmiri werd uitgezet omdat hij lid is geweest van de staatsveiligheidsdienst in Afghanistan. Die dienst heeft in de jaren negentig misdaden tegen de menselijkheid begaan. Van Amiri zelf is nooit bewezen dat hij martelingen heeft gepleegd. Desondanks was er voor de IND geen reden om hem in Nederland te laten blijven. Zijn gezin mocht kreeg wel een verblijfstatus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.