Jongens die betrokken zouden zijn bij brand De Brinck en Jan Bluyssen in Uden weer vrijgelaten

14 januari 2015 om 16:02
nl
De vier jongens die deze week werden aangehouden omdat ze op oudjaarsdag vuurwerk hebben afgestoken bij basisscholen De Brinck en Jan Bluyssen in Uden, zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie woensdag. De scholen werden door brand verwoest.
Geschreven door

De jongens (14, 15, 16 en 16 jaar oud) werden dinsdag opgepakt en zijn nu vrijgelaten, maar ze blijven wel beschikbaar voor verhoor. De verhoren hebben volgens de politie ook woensdag nog plaatsgevonden.
Brand verwoestte scholenDe jongens uit Uden worden ervan verdacht dat ze met vuurwerk een ruit van het schoolgebouw hebben vernield. Ze worden nog niet beschuldigd van betrokkenheid bij de grote brand.
De brand ontstond op oudjaarsavond bij basisschool De Brinck. Ook basisschool Jan Bluyssen in hetzelfde gebouw werd getroffen. De brandweer was de hele nacht bezig met het bestrijden van het vuur.
Opvang in noodlokalenDe 350 leerlingen van de twee basisscholen zijn na de kerstvakantie opgevangen op andere scholen in Uden. Binnenkort verhuizen ze naar noodlokalen. De afgebrande scholen worden binnen twee jaar herbouwd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.