Brabantse Milieufederatie in beroep tegen aanleg nieuwe weg N69 van Veldhoven naar België

14 januari 2015 om 20:58
nl
De Brabantse Milieufederatie (BMF) is in beroep gegaan bij de Raad van State tegen de aanleg van een nieuwe weg tussen de N69 ten zuiden van Valkenswaard en de A67 bij Veldhoven.
Geschreven door

Het is een nieuwe weg van Veldhoven naar België, ten westen van Valkenswaard. Valkenswaard en Waalre ondervinden al tientallen jaren hinder van vooral vrachtwagens die dwars door het dorp rijden.
Alternatieven beschikbaarDe provincie heeft in overleg met de betrokken gemeenten in oktober vorig jaar een plan goedgekeurd dat daarvoor een oplossing biedt. De geplande weg tast volgens de federatie veel natuur aan en loopt dicht langs een beekdal, terwijl er volgens de BMF alternatieven beschikbaar zijn.
Ondanks dat stelde Provinciale Staten toch het zogenaamde 'inpassingsplan' voor de nieuwe weg vast. Daar gaat de BMF nu tegen in beroep.
Besluit vernietigenNu de provinciale besluitvorming is afgerond, ziet zij geen andere mogelijkheid dan de Raad van State te vragen om het besluit voor de nieuwe weg (gedeeltelijk) te vernietigen. Met de hoop dat er een oplossing gevonden wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.