Ria Pansier uit Oss is 'boos en ziek' van ontslag bij Pantein-Vivent

15 januari 2015 om 09:47
nl
Ria Pansier (65) uit Oss is boos en ziek van de aangekondigde ontslaggolf onder de huishoudelijke hulpen bij Pantein-Vivent. Ze is één van de 1800 medewerkers die hun baan dreigen kwijt te raken. "Ik heb ondanks een slaappil niet kunnen slapen vannacht."
Geschreven door

De directeur van het bedrijf kondigde de ontslagen dinsdagmiddag aan in een videoboodschap. "Ik was met mijn man aan het winkelen toen hij het bericht zag op zijn telefoon. Toen was mijn zin in winkelen weg en ben ik ziek naar huis gegaan", legt Pansier uit.
GenadeklapDe vrouw werkt al dertig jaar bij Pantein-Vivent. "Het was altijd een hartstikke fijn bedrijf en heel leuk werk. Over negen weken zou ik met pensioen gaan en nu krijg ik de genadeklap", vertelt Pansier geëmotioneerd.
Ze vindt het vooral erg voor haar collega's. "Daar is het nog het ergst voor, ik wou dat ik iets voor hen kan doen."
Gemeentes regelen alternatief voor cliëntenDe acht gemeentes waar Pantein-Vivent actief is, betreuren het faillissement van het bedrijf. De gemeentes zijn op zoek naar een oplossing voor de 2500 cliënten die huishoudelijk hulp krijgen.
Op korte termijn verwachten ze een alternatief te hebben. De kans is wel dat mensen een nieuwe hulp in huis krijgen.
'Aan de kant gezet'Dat het ontslag van Ria Pansier net voor haar pensioen valt, maakt het extra zuur. "Ik had liever afscheid genomen met een gezellig diner met m'n collega's. Nu ben ik gewoon aan de kant gezet."
Een bosje bloemen hoeft het bedrijf haar dan ook niet te sturen voor haar pensioen. "Dan word ik nog een week herinnerd aan Pantein en daar wil ik helemaal niks meer mee te maken hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.