ZuidZorg: 'Tachtig procent van de thuishulpen van Pantein heeft kans op baan'

15 januari 2015 om 11:13 • Aangepast 21 november 2020 om 20:33
nl
ZuidZorg uit Veldhoven neemt waarschijnlijk de huishoudelijke tak van Pantein-Vivent over. Vooruitlopend op overname denkt het bedrijf tachtig procent van alle thuishulpen een baan te kunnen bieden.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens ZuidZorg is er al een koopcontract met Pantein ondertekend. Als de gemeentes in Noordoost-Brabant akkoord gaan, dan is de overname van bijna 1800 medewerkers definitief.
ZuidZorg praat donderdag- en vrijdagavond het personeel van Pantein-Vivent bij over de op handen zijnde overname.
Pantein-Vivent kondigde woensdag aan failliet te zijn.
Den Bosch twijfeltZuidZorg stelt wel de voorwaarde dat ze minimaal vijfduizend van de ruim zesduizend cliënten over kan nemen. De gemeente Den Bosch twijfelt over het aanbod van ZuidZorg. Directeur Marc Veldhoven geeft toe dat als Den Bosch afhaakt de overname geen kans van slagen heeft.

Wachten op privacy instellingen...

Ook andere gemeenten houden meerdere opties open. Ze overleggen ook met andere aanbieders, vertelde bijvoorbeeld een woordvoerder namens de gemeenten Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel en Schijndel. De ruim twintig Brabantse gemeenten moeten uiterlijk dinsdag beslissen.
Enige Serieuze kandidaatVolgens het Veldhovense bedrijf zijn zij de enige serieuze overnamekandidaat. De rest van de kandidaten is volgens ZuidZorg 'landelijk, groot en komt uit de schoonmaakbranche'.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.