'Meer dan Voetbal Award' voor PSV

15 januari 2015 om 12:40
nl
PSV heeft met het maatschappelijke project PSV United de 'Meer dan Voetbal Award 2014' gewonnen. PSV United is een pedagogisch sportprogramma om jeugdoverlast in de Eindhovense wijken tegen te gaan.
Geschreven door

PSV United is gericht op jongens en meisjes van 9 tot en met 18 jaar. Tijdens trainingen en wijkactiviteiten, verzorgd door PSV, staan zaken als respect en normen en waarden centraal. De geselecteerde spelers van PSV United krijgen onder meer twee keer per week voetbaltraining in een sporthal in hun eigen wijk. Tijdens het project worden tevens onderwerpen als gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, respect, normen en waarden behandeld.
Naast de trainingen spelen de teams van PSV United regelmatig wedstrijden tegen leeftijdsgenoten en hebben zij wijkactiviteiten. Binnenkort wordt ook in gemeente Geldrop-Mierlo gestart met een team in de wijk Braakhuizen.
NAC en Feyenoord eerder winnaarDe Meer dan Voetbal Awards worden jaarlijks uitgereikt aan projecten op het gebied van maatschappelijk voetbal. Zowel clubs als projecten komen in aanmerking voor een award. Eerdere winnaars zijn: NAC Breda (StreetLeague), PEC Zwolle (Playing for Success), Feyenoord (Jobscorer), TPP Rotterdam (Alleen jij bepaalt), HVV Laakkwartier en MVV Maastricht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.