'Herstel West-Brabantse woningmarkt na slechte tijden'

15 januari 2015 om 15:37
nl
Makelaars zijn tevreden over de ontwikkelingen van de huizenprijzen in West-Brabant. Makelaarsvereniging NVM maakte donderdag de nieuwste cijfers bekend.
Geschreven door

De NVM constateert dat de huizenmarkt in het algemeen flink aantrekt. Zo zijn in het laatste kwartaal van vorig jaar dertig procent meer woningen verkocht.
Lage renteOok januari is goed begonnen, stelt de vereniging. Zij schrijft die resultaten toe aan de lage rente. Ook het veranderen van voor de consument gunstige regelingen per 1 januari kan een rol gespeeld hebben.
NVM-regiovoorzitter West-Brabant is Maarten Grosfeld. Hij ziet in zijn gebied wel verschillen per regio. Die worden volgens hem voor een deel veroorzaakt door de verschillen in het aantal transacties per regio.
Verkoop appartementenZo zegt hij dat bijvoorbeeld de regio Breda hele goede cijfers laat zien. "Dat heeft ook te maken met de verkoop van appartementen. Die heeft overal een inhaalslag gemaakt.
In Breda nam de verkoop in het laatste kwartaal dertig procent toe. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2014 is er zelfs een toename van 38 procent. We blijven het nuchter bekijken maar als het blijft zoals het nu is kunnen we rustig spreken van een herstel na slechte tijden."
TevredenOok in de andere regio's in zijn gebied stemmen de ontwikkelingen de makelaar tevreden. "In de regio Bergen op Zoom groeide het aantal transacties in het laatste kwartaal van vorig jaar met 45,5 procent. En in West-Brabant (Etten-Leur, Halderberge, Rucphen en Zundert red.) met 14,1 procent. En vergeleken met een jaar daarvoor zelfs met 23,1 procent."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.