Veldrijdster Sanne van Paassen uit Vlierden doet mee aan de Cape Epic

15 januari 2015 om 14:16
nl
Sanne van Paassen gaat de Cape Epic rijden, een van de zwaarste mountainbikewedstrijden van de wereld. De 26-jarige veldrijdster uit Vlierden zal een koppel vormen met Jolien Janssen. De Cape Epic wordt van 15 tot en 22 maart in Zuid-Afrika gehouden.
Geschreven door

Dat Van Paassen meedoet aan deze Zuid-Afrikaanse race, is opmerkelijk. De Vlierdense is net hersteld van een blessure die haar bijna een jaar aan de kant hield.
Weinig ervaringBovendien heeft Van Paassen weinig ervaring met marathonwedstrijden op de mountainbike. "Door mijn blessure ben ik meer over mijn fietsavonturen na gaan denken en gaan kijken wat er nog op mijn lijstje stond van dingen die ik echt wil doen. Deze tocht is er daar één van", zegt Van Paassen tegen Brabant Cycling.
De Utrechtse Janssen heeft meer ervaring met lange mountainbikewedstrijden. Zij won onder andere het NK marathon. "Ik heb haar vorig jaar in de Trans Schwarzwald ontmoet en ik denk dat ik in Jolien de ideale teampartner gevonden heb", verklaart Van Paassen haar keuze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.