Willem II wil meer dan huidige twaalfde plaats: 'Groep is hongerig naar meer'

15 januari 2015 om 16:39 • Aangepast 24 april 2020 om 22:27
nl
Willem II speelde een uitstekende eerste seizoenshelft. De ploeg ging met een twaalfde plek de winterstop in. Maar de Tilburgers willen meer. "We kunnen hoger eindigen dan verwacht."
Geschreven door

Willem II blaakt na die uitstekende eerste helft van de competitie van het zelfvertrouwen. De lat, handhaving in de eredivisie, wordt wat hoger gelegd. "Ik denk dat we er de kwaliteiten voor hebben", zegt middenvelder Stijn Wuytens. "We hebben een goede eerste seizoenshelft gedraaid, maar ik denk dat de groep hongerig is naar meer."
KickstartEen goede start van het tweede bedrijf van de competitie zou de Tilburgers enorm helpen om het seizoen tot een groot succes te maken. Zaterdagavond komt Go Ahead Eagles op bezoek bij Willem II. Een ideale tegenstander, zo lijkt het, om een kickstart te maken.
"Dat is wel een belangrijk gegeven", zegt aanvoerder Jordans Peters. "Als je deze wedstrijd drie punten pakt, zet je sowieso de Eagles op drie punten extra achterstand. En ik denk nog wel een aantal clubs die misschien hun eerste wedstrijd niet zullen winnen. Maar zo gaan we dit seizoen nog meer wedstrijden krijgen. Als we wedstrijden winnen, laten we teams achter ons."
Geen onrustOpvallend is dat er bij Willem II toch een rimpel is verschenen in de dit seizoen zo kalme zee. Club en spelersgroep hebben een conflict over de premies aan het einde van het seizoen. "Die onrust komt er automatisch bij", zegt Peters.
"Maar het speelt al een half jaar, dus bij ons zorgt het niet voor onrust. Dat is even een dagje. Wij zijn alleen maar bezig met de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles."
Contract Wuytens nabijWillem II is nog altijd in onderhandeling met coach Jurgen Streppel over de verlenging en invulling van een nieuw contract. Ook Stijn Wuytens zit nog in de wachtkamer. "Alles loopt goed", zo zegt de middenvelder over het meerjarige contract dat hem langer aan de Tilburgse club moet binden.
"We hebben een aantal gesprekken gehad en we komen steeds dichter bij elkaar. We zijn bijna op het einde. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.