Animatiefilm A Single Life van regisseur Joris Oprins uit Tilburg genomineerd voor Oscar

15 januari 2015 om 16:49
nl
De Nederlandse animatiefilm A Single Life van de Tilburgse regisseur Joris Oprins is genomineerd voor een Oscar in de categorie korte animatiefilm. De Amerikaanse Academy maakte donderdag in Los Angeles de nominaties voor de Oscars bekend voor de 24 verschillende categorieën. De film werd naast Oprins gemaakt door Job Roggeveen uit Geldrop en Marieke Blaauw.
Geschreven door

A Single Life beleefde in september tijdens het Toronto International Film Festival de wereldpremière. [YouTube:body:http://youtu.be/Ab4pN7vbMMM]
Mysterieuze singleIn de film zet Pia een mysterieuze vinyl single op, waardoor ze ineens in staat blijkt door haar eigen leven te reizen. Dit blijkt voor- en nadelen te hebben. Wanneer het personage denkt de regie over haar levensloop over te kunnen nemen, ontstaat er een hapering met definitieve gevolgen.
Oprins, Roggeveen en Blaauw kennen elkaar van de Design Academy in Eindhoven en zijn nu eigenaar van een studio voor animatie, illustratie en muziek. Ze hebben ook de clip van Ik neem je mee van rapper Gers Pardoel uit Tilburg gemaakt. [YouTube:body:http://youtu.be/UyTazPPWIKk]
UitreikingDe laatste Nederlandse korte animatiefilm die een Oscar kreeg, was Father& Daughter van Michael Dudok de Wit, die de filmprijs in 2001 won. De Oscars worden eind februari uitgereikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.