Jeugdfilm over Brabants carnavalsfeest in de bioscoop te zien

15 januari 2015 om 17:09
nl
De jeugdfilm Alles Mag is binnenkort in de bioscoop te zien. De film werd in mei 2013 opgenomen in Sint-Oedenrode, Papgat. De opnames van de film leverden verrassende plaatjes op omdat midden in de lente een carnavalsoptocht door het dorp trok.
Geschreven door

Lars Jennissen uit Liempde speelt de hoofdrol in Alles Mag. De film is door de VPRO als telefilm gemaakt, maar wordt nu dus ook vertoond in de bioscoop. De film maakt onderdeel uit van het filmprogramma VPRO Kort en Klein.
PremiereOp zondag 25 januari 2015 gaat het filmprogramma in première in de Verkade Fabriek in Den Bosch, in het bijzijn van de acteurs.
Daarna is de film in nog eens vijftien andere bioscopen door het hele land te zien, onder meer in Eindhoven en Breda.
Alles MagDe film vertelt het verhaal van de 11-jarige Tygo uit Brabant (gespeeld door Lars Jennissen). Vlak nadat-ie naar Amsterdam is verhuisd, houdt hij een spreekbeurt over carnaval. Wat begint als een algemene uitleg over het volksfeest loopt uit op een heel persoonlijk verhaal. Tygo is namelijk een jongetje dat dol is op de majorettes.
In de film speelt de tiener uit Liempde met acteurs als Patrick Stoof uit Geldrop en Ricky Koole. De film sleepte ook al meerdere filmprijzen in de wacht, zoals de TIFF Kids Adult Jury Award en werd de film winnaar van het Oberhausen International Short Film Festival. Ook is de film genomineerd voor een Emmy Award.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.