91-jarige vrouw uit Vlijmen moet plantjes weghalen van Woonveste: 'Ze ontnemen je eigenwaarde' - Omroep Brabant
Video

91-jarige vrouw uit Vlijmen moet plantjes weghalen van Woonveste: 'Ze ontnemen je eigenwaarde'

15 januari 2015 om 17:10
nl
Ze heeft er slapeloze nachten van. De 91-jarige mevrouw van der Lee moet haar plantjes weghalen uit de gang bij haar aanleunwoning bij verzorgingshuis Sint Janshof. Volgens woningbouwcoöperatie Woonveste staan de plantjes in de weg voor de glazenwasser die twee keer per jaar komt. Verder stoort Woonveste zich aan de blaadjes die soms van de plantjes afvallen.
Geschreven door

Voor de vitale 91-jarige Sientje van der Lee is het weghalen van de plantjes een ramp. "Toen ik de brief van Woonveste kreeg met de mededeling dat ze weg moeten, kreeg ik er spijt van dat ik hier ooit ben gaan wonen. Ik ben heel mijn leven boerin geweest en moet groen om mij heen hebben."
ProtestVoor het eerst in haar leven komt Sientje samen met twee hoogbejaarde medebewoners die ook plantjes in de gang hebben staan in actie. Haar dochter hing een spandoek op met de tekst: ‘Blijf van mijn plantjes af’. "Nou ben ik hoogbejaard en moet als oudje nog gaan protesteren.”
Sientje is niet van plan om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven. "Ik laat de deur open en dan wacht ik af wat er gaat gebeuren. Het lijkt me heel brutaal dat ze het zullen doen, maar je weet het niet."
Eigenwaarde ontnemen"Dit soort dingen moeten niet te vaak gebeuren”, verzucht de bejaarde vrouw. "Dat kleine beetje eigenwaarde dat je nog hebt ontnemen ze je."
Woonveste zegt plantjes in de openbare ruimte niet te kunnen tolereren, omdat het onveilig zou zijn. De coöperatie wil nog met de boze bejaarden in gesprek gaan over het groen in de gang. Inmiddels heeft het weblog GeenStijl opgeroepen massaal plantjes naar Sientje van der Lee te sturen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.