Drukte in ziekenhuizen West-Brabant door griep: 'We zetten extra personeel in'

15 januari 2015 om 17:59
nl
Ziekenhuizen in West-Brabant hebben het druk als gevolg van de griep. Bravis Ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom zet extra personeel en bedden in. Ook een woordvoerster van het Amphia Ziekenhuis in Breda vertelt dat het erg druk is als gevolg van de griep en dat er meer bedden worden benut.
Geschreven door

"Het is drukker dan normaal", zegt een woordvoerder van het Bravis Ziekenhuis. Er komen mensen binnen die complicaties krijgen door de griep, bijvoorbeeld met een longontsteking. Om hoeveel patiënten het gaat, is niet bekend. "Het gaat niet alleen om ouderen, maar ook om jongeren."
BezettingBravis Ziekenhuis is onlangs ontstaan na een fusie tussen het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom.
Het Bravis ziekenhuis heeft 29 extra bedden en extra personeel ingezet. "De inzet van extra personeel heeft niet tot problemen geleid. We hebben veel parttimers in dienst die bereid zijn een extra dienst te draaien. Bovendien kunnen we bij extra drukte in bijvoorbeeld Roosendaal voor de acute gevallen uitwijken naar Bergen op Zoom."
Niet-acute operatiesOmroep Zeeland meldt dat in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes woensdag alle niet-acute operaties had geschrapt vanwege een tekort aan beden. De drukte heeft te maken met de griepepidemie. Bij Bravis Ziekenhuis en Amphia Ziekenhuis is geen sprake van het schrappen van operaties als gevolg van de griep.
"We zien meer patiënten met griepverschijnselen en we zijn extra alert", aldus een woordvoerster van het Amphia Ziekenhuis. "Maar we kunnen het nu gewoon aan. Er is geen opnamestop"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.