Video

Gevonden, de carnavalskraker van 2015: 'Onno, mag ik je toyboy zijn?'

15 januari 2015 om 18:04 • Aangepast 24 april 2020 om 22:28
nl
Het liedje heet: 'Onno, mag ik je toyboy zijn' en wordt donderdag massaal op internet gedeeld, gedownload en verspreid. Het carnavalslied over de spannende avontuurtjes van burgemeester Onno Hoes van Maastricht en de liefdesbreuk met Albert Verlinde is bedacht door Roel Jongenelen uit Boxtel.
Geschreven door

In minder dan 24 uur tijd is de videoclip via diverse websites en platforms al vierhonderdduizend maal bekeken. Een kwart-miljoen kijkers trok het clipje alleen al op het videoplatform Dumpert van GeenStijl. [YouTube:body:http://youtu.be/cgeDXSx-lGc]
Schot in de roosDe carnavalskraker is per toeval ontstaan. "Een vriend uit Spanje belde mij op en begon spontaan dat liedje in mijn oor te brullen", vertelt Roel Jongenelen.
"Van het één kwam het ander en nu is het een gekkenhuis." Het clipje werd woensdagavond online gezet en ging vanaf dat moment viral.
Wie is zanger AlbertoDe telefoon van Jongenelen staat roodgloeiend. Iedereen wil een interview met de bedenkers, en met de artiesten die het zingen. Dat laatste wordt een beetje moeilijk, want hoofdzanger Alberto wil zijn ware identiteit graag verborgen houden achter zijn Village People vermomming. Jongenelen zelf bezweert dat het niet Albert Verlinden is.
Dit is de carnavalshit van 2015538-dj Edwin Evers heeft donderdagmorgen het nummer al uitgeroepen tot de carnavalskraker van 2015. "Ik kan er van dromen, maar in de media wordt dat wel gezegd", is de voorzichtige reactie van Roel Jongenelen.
De collega's van L1 hebben het onderwerp van de carnavalskraker uiteraard gevraagd om een reactie. "Ik ken het nummer en het is een leuk nummer", aldus Onno Hoes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.