Wie is de leukste? Eddy Zoey zoekt het uit en trekt Brabant in: 'Je komt op de leukste plekken'

15 januari 2015 om 17:49
nl
Brabanders zijn gezellig, gemoedelijk, bourgondisch, betrouwbaar, zeggen niet waar het op staat en eten graag worstenbrood. Althans, zo luiden de vooroordelen. Maar kloppen die wel? Presentator Eddy Zoey start woensdag met een nieuw programma. Met de eerste aflevering van ‘De leukste van...’ trekt hij onze wonderschone provincie in.
Geschreven door

In het programma belt hij bij willekeurige huizen aan, en kijkt hij of hij binnen mag. “Dat was echt heel erg leuk om te maken joh”, vertelt Zoey zelf. “Brabant heeft een goede reputatie, maar dat is wel typisch zoiets dat op vooroordelen gebaseerd is. Het is leuk om te kijken of die vooroordelen kloppen.” En sommige kloppen, zoals te verwachten valt, niet altijd.
“Je krijgt wel eens een deur in je gezicht dichtgeslagen. Maar soms heb je heel onverwacht een leuk gesprek. Zo waren we bijvoorbeeld bij Corina, die heeft slechts vijf procent zicht. Daar heb je dan zomaar een heel open, eerlijk gesprek mee. En het programma zit vol met zulke dingen. Je hoeft niet altijd leuk te zijn op een Geer-en-Goor-manier, maar sommige mensen zijn leuk door ontwapenend zichzelf te zijn.”
'De meest onbekende plekjes'Zoey is onder andere in Hulten (bij Gilze en Rijen) geweest, in Tilburg en in Breda. De keuze van de steden gaat volstrekt willekeurig. Daarvoor vragen ze een voorbijganger een blinddoek om te doen en dan een plek op de kaart te prikken.
“Dat is leuk, dan kom je op plekken waar je nog nooit van hebt gehoord. Het zijn de meest kleine, provinciale plaatsjes. En dan bedoel ik provinciaal op een uiterst sympathieke manier.”
'De Leukste Van...' wordt donderdagavond om 22.00 uur uitgezonden op Fox.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!