Topsporters helpen amateurclubs, De Karavaan maakt uitdagingen bekend - Omroep Brabant

Topsporters helpen amateurclubs, De Karavaan maakt uitdagingen bekend

15 januari 2015 om 18:05
De zeven uitdagingen voor De Karavaan zijn bekend. De Karavaan is een Brabants sportevenement dat voorzieningen mogelijk maakt voor sportclubs. Brabanders kunnen meedoen met één van de zeven uitdagingen op Hemelsvaartsdag en zich daarvoor laten sponsoren. Dat geld is dan voor sportclubs die het nodig hebben.
Geschreven door

Het evenement wordt georganiseerd door de provincie en door Team Brabant, dat bestaat uit bekende topsporters uit de regio.
'Iets terug doen'“Als Team Brabant willen we iets terug doen voor al die amateurverenigingen in de provincie”, zegt Marianne Vos. “We realiseren ons heel goed dat we nooit zo ver gekomen waren zonder deze clubs.”
Zes topsportlocaties in Noord-Brabant en verschillende sporters zoals Marianne Vos, Nadine Broersen, Yuri van Gelder en Imke Schellekens-Bartels hebben meegeholpen met het bedenken van uitdagingen. Meerkampster Broersen organiseert bijvoorbeeld een atletiekclinic en Yuri van Gelder. [tweet:body:http://youtu.be/Ru6WSXRNEeU]
Allerlei goede doelenDie goede doelen kunnen van alles zijn. Van een nieuw scorebord tot nieuwe ballen of netten. Of voor betere toegankelijkheid voor minder valide sporters. Maar ook paardvriendelijke bakken of een koffiezetapparaat voor een rugbyclub.
Op 14 mei vindt het evenement plaats op de zes verschillende locaties met ieder een eigen uitdaging om geld in te zamelen.
De zevende uitdaging wordt geleid door wielrenster Marianne de Vos. Zij gaat op de fiets langs de zes verschillende locaties. Aan het eind van die dag wordt bekend gemaakt hoe veel projecten er bij de verschillende verenigingen gerealiseerd zijn. Meer informatie is te vinden op brabant.nl/dekaravaan

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...