Video

Eerste editie Charlie Hebdo na terreuraanslag vliegt de winkel uit: 'In rij staan zinloos'

16 januari 2015 om 07:00 • Aangepast 21 november 2020 om 20:32
nl
Vrijdagochtend waren de eerste exemplaren van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo te koop in Brabant. De spaarzame exemplaren die door tijdschriftendistributeur Betapress werden geleverd, waren in een mum van tijd verkocht.
Profielfoto van
Geschreven door

Boekhandel Van Piere kreeg zeven exemplaren van het weekblad. Deze exemplaren waren al bij voorinschrijving vergeven. Ook de gemeente Eindhoven wist een gereserveerd exemplaar te bemachtigen.
Een van de andere gelukkigen is Huub Gordijns, leraar Frans. Hij had een exemplaar besteld voor zijn leerlingen.
'Niet meer naar winkel komen'De eigenaar van de boekwinkel liet weten dat 'het geen zin had om nog naar de winkel te komen voor een exemplaar Charlie Hebdo'.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Geen Charlie Hebdo voor Bredase en Tilburgse boekwinkelVoor zover bekend hebben boekwinkels in Breda en Tilburg geen exemplaren ontvangen van het satirische weekblad.
MarktplaatsOp Marktplaats worden exemplaren van het weekblad Charlie Hebdo voor flinke bedragen te koop aangeboden. Op de website is inmiddels een tegenactie gestart om het weekblad gratis af te komen halen.
Ware runNa de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo ontstond er een ware run op het blad. De gemiddelde oplage van 70.000 exemplaren werd ineens verhoogd naar vijf miljoen.
In Nederland zijn bij de eerste druk slechts vijfhonderd exemplaren geleverd. Het tijdschrift was sinds zes uur te koop, maar de Brabantse boekhandels die de Charlie Hebdo verkopen, openden om halftien hun deuren. Mensen die geen fysiek exemplaar kunnen bemachtigen, kunnen altijd nog het digitale exemplaar lezen.
Nieuwe aanwas Mogelijk komen later alsnog meerdere exemplaren van Charlie Hebdo naar Nederland. Dan is het tijdschrift ook beschikbaar in een Engelse en Arabische vertaling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.