Video

Thuishulpen van failliete Pantein-Vivent door ZuidZorg bijgepraat over toekomst

15 januari 2015 om 20:16 • Aangepast 21 november 2020 om 20:32
nl
Honderden medewerkers van het failliete thuiszorgbedrijf Pantein-Vivent zijn donderdagavond bijgepraat over een mogelijke overname door ZuidZorg. Het bedrijf dat vooral actief is in Zuid-Oost Brabant wil een groot deel van de thuishulpen van Pantein-Vivent een kans bieden om te solliciteren op een functie in het huidige gebied waar de thuishulpen nu al actief zijn.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij het Van der Valk-hotel in Nuland zijn de thuishulpen bijgepraat over de overnameplannen. ZuidZorg wil de zorg voor patiënten in het Noordoosten van Brabant overnemen. Dat is het gebied waar Pantein-Vivent vooral actief is. Daarbij zou voor tachtig procent van de medewerkers een baan beschikbaar kunnen zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Directies aanwezigNaast de directie van ZuidZorg waren ook de directie van het failliet verklaarde Pantein-Vivent aanwezig om thuishulpen bij te praten. Vrijdag volgt nog een tweede bijeenkomst voor medewerkers die donderdag niet bij de bijeenkomst konden zijn. De tweede informatieavond vindt plaats in Cuijk.

Wachten op privacy instellingen...

Gemeenten in de regio waar Pantein-Vivent actief is, moeten uiteindelijk een akkoord geven voor een overname door ZuidZorg. Doen ze dat niet dan gaat de overname niet door, zei curator Dix van het failliete Pantein-Vivent donderdagavond. Hij riep de thuishulpen op zelf te gaan lobbyen bij hun gemeentebestuur: "Bel de burgemeester".
De PvdA in Den Bosch vreest dat thuishulpen bij een overname loon moeten inleveren. Directeur Veltdhoven van ZuidZorg soott dat op de bijeenkomst niet uit. Er komen bij een overname in ieder geval tijdelijke contracten.
Vragen PvdA-StatenfractieInmiddels heeft ook de Statenfractie van de PvdA vragen gesteld. De partij wil van Gedeputeerde Staten weten welke rol de provincie kan spelen om de overname van Pantein te vergemakkelijken.
Ook is het dagelijks bestuur van de provincie de vraag voorgelegd wat de maatschappelijke kosten zijn van een mogelijk ontslag van de 1800 medewerkers van deze organisatie wanneer de overnamepoging door ZuidZorg strandt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.