Bovag neemt afscheid van ‘tientallen’ rijscholen in Brabant door aangescherpte regels

16 januari 2015 om 11:34
nl
Doordat de Bovag de richtlijnen voor het lidmaatschap heeft aangescherpt, heeft de brancheorganisatie afscheid moeten nemen van 145 rijscholen. In Brabant gaat het om enkele tientallen rijscholen, aldus een woordvoerder van de Bovag aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Per 1 januari staan de rijscholen niet meer in het ledenbestand omdat deze niet willen of kunnen voldoen aan de nieuwe eisen. Dat bevestigt Bovag vrijdag na een bericht van NU.nl.
Zedendelicten en fraudeHet aantal aangesloten rijscholen daalde per 1 januari van 943 naar 798. Struikelblok voor rijscholen was onder meer het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Maar ook vanwege zedendelicten, fraude en een nieuw ingevoerde kredietwaardigheidscheck haakte een aantal rijscholen af.
'Het zij zo'"We wisten van tevoren dat met aanscherping van de eisen een groot aantal leden van de kar zou vallen. "Het zij zo'', aldus voorzitter Frank Hoornenborg. "We doen alles wat in onze macht ligt om de betrouwbaarheid en het imago van de rijscholensector te waarborgen.''
'Onwaarschijnlijk lage tarieven'Volgens de organisatie staan professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit onder druk door onkunde en soms zelfs ronduit malafide praktijken van nieuwe leden. Veel van die rijscholen verdwijnen weer na korte tijd en duperen dan leerlingen die soms grote sommen geld vooraf hebben betaald.
Ook hebben die rijscholen - vaak eenmansbedrijfjes - de lokale markt op stelten gezet met onwaarschijnlijk lage tarieven. De Bovag-rijscholen worden minstens een keer per drie jaar gecontroleerd door een onafhankelijk bureau.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.