Video

Overlast drugsverslaafden betekent eind vestiging SNS Bank in Eindhoven: 'Ongepast voor klanten'

16 januari 2015 om 10:54
nl
De SNS Bank aan de Vestdijk in de binnenstad van Eindhoven sluit de deuren vanwege overlast door drugsverslaafden. Dat bevestigen de bank en de gemeente Eindhoven vrijdag. Meerdere oorzaken voor het vertrek, zoals andere media suggereren, zijn volgens de bank niet aan de orde.
Geschreven door

Drugsdealers zorgden de afgelopen tijd voor veel incidenten en daar wil de bank nu vanaf, zo laat woordvoerder Hilbert Bredemeijer weten. "De overlast is ongepast voor onze klanten en onze medewerkers."
Want de drugsdealers en -verslaafden zorgen ervoor dat niet iedereen meer bij de bank naar binnen loopt, meent de zegsman. "En áls klanten dat al doen, gebeurt het heel vaak dat personeel een eindje met ze meeloopt, zodat ze zich veilig voelen."
Klanten kunnen naar andere vestigingenDe bank sluit de deuren aan de Vestdijk halverwege dit jaar. Klanten kunnen uitwijken naar andere lokale vestigingen in en rond de stad, vertelt Bredemeijer verder. In Eindhoven-Zuid komt daarnaast een nieuwe vestiging.
Volgens de gemeente Eindhoven is het een bekende plek binnen het centrum waar extra aandacht voor is bij politie en stadstoezicht. "Eén van de ultieme middelen die daarvoor wordt ingezet is het gebiedsverbod. Er zijn nu vier gebiedsverboden actueel. Vorig jaar zijn er 14 gebiedsverboden opgelegd", aldus de gemeente.
Volgens de gemeente is er eerder overleg geweest met SNS. "Behalve de veroorzakers van overlast, is er ook regelmatig contact met de bedrijven in die buurt. Vaak wordt na een concreet voorval een bezoek gebracht aan de bedrijven. Verder nemen de bedrijven, ook de SNS bank, deel aan het overleg via een stichting waar ook de gemeente aan tafel zit."
Albert Heijn toont interesseOverigens lijkt het erop dat er geen lege plek ontstaat zodra de SNS Bank vertrekt aan de Vestdijk. Het Eindhovens Dagblad meldt dat buurman Albert Heijn interesse toont in de locatie. De supermarkt zou zich niet laten tegenhouden door de drugsproblematiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.