Doodsbedreiging leidt tot opstappen van voltallige bestuur lokale omroep Boschtion - Omroep Brabant

Doodsbedreiging leidt tot opstappen van voltallige bestuur lokale omroep Boschtion

16 januari 2015 om 15:12
nl
Bestuurslid Hans Hendriks van Boschtion in Den Bosch is donderdagavond met de dood bedreigd door een collega van de lokale omroep. De Geffenaar zag geen andere optie dan op te stappen. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging.
Geschreven door

“Ik kon niet anders. Ik voel me niet alleen verantwoordelijk voor mijn eigen veiligheid, maar ook voor die van mijn vrouw”, laat het bestuurslid vrijdag geschrokken weten aan Omroep Brabant.
'Huis in brand steken'De directie van Boschtion gelastte vrijdagochtend een spoedvergadering. De omroep wilde voor die tijd nog niet reageren op de beschuldigingen van Hendriks. Het bestuurslid is naar eigen zeggen meerdere malen telefonisch met de dood bedreigd. “Deze man vertelde dat hij mij zou afmaken en mijn huis in brand zou steken als ik niet zou opstappen.”
Hierdoor zag Hendriks geen andere mogelijkheid dan zich terug te trekken. “Ik ben er behoorlijk van geschrokken. Kijk, binnen een omroep zullen er altijd stevige discussies zijn en ben je het niet altijd met elkaar eens. Maar als collega’s zeggen dat ze je kapot zullen schieten, dan gaat dat echt veel te ver”, licht het bestuurslid toe.
Hendriks kwam pas in oktober vorig jaar als vrijwilliger in dienst bij Boschtion. Hij werd destijds aangenomen vanwege zijn ‘technische kennis’. Samen met collega's moest hij de omroep nieuw elan geven.
'Nooit van hem verwacht'Dat verliep allesbehalve soepel, meent Hendriks. “Het gaat niet goed met de omroep. Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat. Ik had zoiets in elk geval nooit van deze meneer verwacht.”
Boschtion is al sinds 1996 de lokale omroep van Den Bosch. De omroep heeft het al maanden financieel moeilijk en hoopt nog altijd op meer subsidie dan de huidige 90.000 euro per jaar, plus een stijging van de commerciële inkomsten.
Bestuur treedt terugRond het middaguur raakte bekend dat het voltallige bestuur met Coen Free als voorzitter heeft besloten om terug te treden. Dat bevestigt een woordvoerder van de lokale omroep. Boschtion krijgt een week de tijd om een nieuw bestuur te vinden. Lukt dat niet, gaat de stekker uit de omroep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.