Fernandez speelgerechtigd, Menno Koch per direct naar Breda: 'NAC voelt goed als club'

16 januari 2015 om 16:17
nl
Menno Koch speelt de rest van het seizoen voor NAC Breda. De 20-jarige centrale verdediger van PSV wordt voor een half jaar gehuurd. "Ik kan hier In Breda veel wedstrijden spelen", zo motiveert Koch zijn keuze. Hij is zaterdag meteen inzetbaar.
Geschreven door

Koch traint vrijdag al voor het eerst mee bij zijn nieuwe club.  De jonge centrumverdediger speelde zijn wedstrijden vooral in Jong PSV en maakte vorige maand zijn debuut in het eerste elftal.
[Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/556020848415752192]
"Het voelt heel goed", zegt Menno Koch over zijn verhuur. "NAC is een warme, Brabantse club. Het is een club die het op dit moment een beetje moeilijk heeft, maar ze hebben veel vertrouwen in me. Ze geven me een plekje in het team. Ik kom om NAC te helpen en om mezelf te ontwikkelen. Dat doe ik door wedstrijden te spelen, anders heeft het niet zoveel zin."
Koch is de derde aanwinst van NAC in de winterstop. De Bredase ploeg legde eerder in de winterstop al Dirk Marcellis en Guyon Fernandez vast. Marcellis werd direct tot aanvoerder benoemd.
Groen licht KNVBGuyon Fernandez gaat zaterdag zijn debuut maken bij NAC Breda. De KNVB heeft zijn komst goedgekeurd. Vanwege de financiële situatie van NAC moet de club voor iedere grote uitgave toestemming vragen aan de voetbalbond, maar die heeft groen licht gegeven.
Trainer Robert Maaskant geeft Fernandez zaterdag een basisplaats. De kans is groot dat ook Koch in de basiself start.
Contract bij PSVPSV verhuurt Koch aan NAC om hem ervaring op te laten doen in de eredivisie. Een voorwaarde was wel dat de verdediger zijn contract bij PSV zou verlengen. "Daar zijn we nog mee bezig, maar het is nog niet gebeurd. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.