Video

GeenStijl vraagt bloemen te sturen naar Sientje (91), woningcorporatie: 'Laat haar met rust'

16 januari 2015 om 12:59
nl
Hoe goedbedoeld de actie van GeenStijl voor de 91-jarige Sientje van der Lee ook mag zijn, volgens woningcorporatie Woonveste doen mensen er goed aan haar met rust te laten. Sientje moet samen met haar buren de plantjes op de vensterbank weghalen, omdat deze voor overlast zouden zorgen. GeenStijl riep daarna op om massaal bloemen naar haar te sturen. Maar Woonveste ziet dat niet zitten, en Sientje zelf ook niet.
Geschreven door

GeenStijl is verbolgen en schrijft gepikeerd: "Dat doe je zo'n mensje toch niet aan, vanwege een paar blaadjes op de grond?"
Want Sientje van der Lee heeft er slapeloze nachten van. Ze moest haar plantjes weghalen uit de gang bij haar aanleunwoning bij verzorgingshuis Sint Janshof in Vlijmen. Woningbouwcoöperatie Woonveste zegt onder andere dat de plantjes in de weg staan voor de glazenwasser.
'Moet groen om mij heen hebben'Voor de vitale 91-jarige Sientje is het weghalen van de plantjes een ramp. "Toen ik de brief van Woonveste kreeg met de mededeling dat ze weg moeten, kreeg ik er spijt van dat ik hier ooit ben gaan wonen. Ik ben heel mijn leven boerin geweest en moet groen om mij heen hebben", zo vertelde ze bedroefd.
Genoeg van alle aandachtVoor zover bekend zijn er nog geen plantjes bij Sientje binnengekomen naar aanleiding van de oproep van GeenStijl. En dat is maar goed ook, want volgens Woonveste is mevrouw daar niet bij gebaat. "Ze wil met rust worden gelaten." Sientje zelf is de aandacht ook meer dan beu. Ze slaapt slecht van alle aandacht voor de planten en hoopt dat ze nu met rust wordt gelaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.