Huishoudhulpen Pantein-Vivent moeten loon inleveren bij overname ZuidZorg

16 januari 2015 om 13:41
nl
Werknemers van de failliet verklaarde huishoudhulporganisatie Pantein-Vivent moeten loon inleveren als gemeenten akkoord gaan met de beoogde overname door ZuidZorg. Voor ongeveer 1450 van de 1800 huishoudhulpen ligt een halfjaarcontract klaar met een lager uurloon, zei bestuurder Karim Skalli van vakbond FNV vrijdag.
Geschreven door

Het personeel heeft volgens de vakbond kwaad gereageerd op het aanbod. Er worden acties voorbereid.
'Behoud van arbeidsvoorwaarden'"We zetten in op behoud van arbeidsvoorwaarden'', aldus Skalli. De vakbond hoopt dat gemeenten hogere tarieven willen betalen, zodat de huishoudhulpen hun oude uurloon kunnen krijgen.
Pantein-Vivent ging woensdag failliet. Ruim twintig Brabantse gemeenten moeten uiterlijk dinsdag beslissen over de overname door ZuidZorg. Ze kunnen ook kiezen voor andere aanbieders. Bij het bedrijf werken 1800 huishoudhulpen voor 6100 klanten in Noordoost-Brabant.[YouTube:body:http://youtu.be/B3TDx9jljNE]
Overname ZuidZorgHonderden medewerkers van Pantein-Vivent werden donderdagavond bijgepraat over een mogelijke overname door ZuidZorg. Het bedrijf dat vooral actief is in Zuid-Oost Brabant wil een groot deel van de thuishulpen van Pantein-Vivent een kans bieden om te solliciteren op een functie in het huidige gebied waar de thuishulpen nu al actief zijn.
ZuidZorg wil de zorg voor patiënten in het Noordoosten van Brabant overnemen. Dat is het gebied waar Pantein-Vivent vooral actief is. Daarbij zou voor tachtig procent van de medewerkers een baan beschikbaar kunnen zijn. [YouTube:body:http://youtu.be/Oioodk9c_4M]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.