NAC-aanvoerder Marcellis: 'Links- of rechtsom, we blijven in de eredivisie'

16 januari 2015 om 16:24
nl
NAC Breda begint de tweede helft van de competitie zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Een zware klus voor de nummer zeventien van de eredivisie. NAC moet punten gaan halen, wil het aan het einde van de rit aan degradatie ontsnappen. Met een nieuwe trainer en drie nieuwe spelers moet dat lukken, zo denkt aanvoerder Dirk Marcellis. "We willen laten zien dat er iets is veranderd."
Geschreven door

Onder de nieuwe trainer Robert Maaskant heeft NAC een nieuw elan en een iets andere manier van spelen. Met Dirk Marcellis, Guyon Fernandez en Menno Koch als versterkingen is hij er zeker dat NAC het dit seizoen gaat redden. "Dat baseer ik op de potentie van dit elftal", zo zegt Maaskant. "Dit is een elftal wat onder zijn kunnen gepresteerd heeft."
'Bij NAC is iets gaande'Ook nieuwkomer Dirk Marcellis, door Maaskant gepromoveerd tot aanvoerder, is er heilig van overtuigd dat NAC een goede tweede seizoenshelft gaat spelen en in de eredivisie blijft.
"Ik denk dat iedereen wel in de gaten heeft dat er bij NAC iets gaande is", zo zegt hij. "Je staat niet voor niets zeventiende en het zal nog een heel karwei worden om daar weg te komen, maar we hebben er veel vertrouwen in. Linksom of rechtsom, we blijven in de eredivisie."
Juiste spoorHet vertrouwen op een goede afloop mag dan groot zijn, de (nieuwe) puzzelstukjes moeten nog wel in elkaar vallen. Een uitwedstrijd tegen het sterke PEC Zwolle is geen fijn begin. "Tegen Zwolle moet je compact spelen", zegt NAC-trainer Maaskant. "Je moet de ruimtes klein maken en zelf fel zijn. We zullen zeker voor onze kansen gaan. Daar hebben we de snelheid en het voetballend vermogen voor. Dit elftal heeft er veel zin in om weer te starten."
Een goed resultaat zou NAC meteen op het juiste spoor brengen. "We willen laten zien dat er iets veranderd is", zegt aanvoerder Marcellis. "De eerste wedstrijd is helaas een uitwedstrijd. Als je thuis speelt, kan je het meteen aan iedereen in Breda laten zien. Maar goed, zo'n wedstrijd is heel belangrijk hoe je de tweede helft van het seizoen in gaat."
BlessuresBij NAC ontbreken zaterdagavond in Zwolle Elson Hooi, Henrico Drost, Alexander Damcevski en Kenny van der Weg vanwege blessures. Middenvelder Uros Matic is een twijfelgeval. Hij heeft wat last van zijn lies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.