Statenlid Jan Kerkhoff uit Valkenswaard opgestapt bij PVV Brabant

16 januari 2015 om 17:25
nl
Statenlid Jan Kerkhoff verlaat de PVV in Brabant. De Valkenswaarder is het niet eens met de lijn van de partij en stoort zich aan partijleider Wilders. Na de verkiezingen van 18 maart gaat Kerkhoff aan de slag bij 50Plus. Kerkhoff behoudt zijn zetel in Provinciale Staten.
Geschreven door

Volgens Kerkhoff liep hij al langer met het idee om uit de partij te stappen. "Door uitspraken van Wilders over minder, minder, maar ook door zijn samenwerking met de grootste Nazi, meneer Le Pen in Frankrijk. Als een collega in Den Haag dan zegt: we moeten alle moskeeën sluiten, denk ik: waar zijn we mee bezig?"
Zorg ontbrak als punt in programmaKerkhoff haalt hard uit naar zijn voormalige collega's. "De PVV is geen partij. Mijn aandachtspunt, de zorg, kreeg geen plaats meer in het partijprogramma. Dan heeft het voor mij geen zin meer."
Volgens Kerkhoff zelf is de PVV niet rouwig om zijn vertrek. "Ze zagen me toch al liever vertrekken."
'Verrast over vertrek'PVV-fractievoorzitter Alexander van Hattem kreeg het vertrek vrijdag per mail te horen. "Ik was verrast. Zijn beweegredenen zijn nieuw voor mij. Voor mij is duidelijk dat het samenhangt met zijn plek op de kieslijst."
"Voor hem was dat een onverkiesbare plek. Zijn kritiek op het verkiezingsprogramma is opmerkelijk, want hij heeft er zelf zijn handtekening onder gezet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.