Video

Eindhovenaar Harrie van Rhee wil 500 euro voor een Charlie Hebdo: 'Ik wil er wat aan verdienen'

16 januari 2015 om 18:04
nl
500 euro vraagt Harrie van Rhee uit Eindhoven op het Marktplaats voor het speciale nummer van Charlie Hebdo. Normaal gesproken kost een nummer 3 euro. "Ik heb de advertentie geplaatst om er wat aan te verdienen. Die 500 euro is omdat ik er veel moeite voor heb gedaan. Het is niet goedkoop, maar het is wel een originele."
Geschreven door

De Eindhovenaar reed naar Brussel en zat de hele nacht voor de kiosk op het station. "In een klapstoel. Tussen de zwervers en junks. Dat is geen pretje." Uiteindelijk was hij wel de eerste klant en kon hij een exemplaar kopen.
1500 euroHarrie is niet de enige die op Marktplaats zijn Charlie Hebdo aanbiedt. De hoogste vraagprijs is 1500 euro. Op plek twee staat Harrie met 500 euro. "Het is een vaste prijs. Er valt niet over te handelen."
Al ruim drieduizend keer is zijn advertentie bekeken. "Ik weet zeker dat mensen het er voor over hebben. Ik heb tot nu toe één bieding gehad, maar die vertrouwde ik niet."
InlijstenDe prijs van 500 euro kan ook vraagtekens oproepen. Of het eigenlijk wel kan in deze situatie. Harrie vindt van wel. "Ik heb er veel moeite voor gedaan. Ik vind het wel kunnen."
Als-ie hem verkoopt, komt het geld op de spaarrekening te staan. En mocht het nou echt niet lukken, dan heeft hij al een ander plan: "Dan lijst ik 'm in. Ik denk dat-ie alleen maar meer waard wordt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.