Drie jongens dreigen met bomaanslag op Zoomvliet College in Roosendaal: twee (17 en 18) nog vast

16 januari 2015 om 17:41
nl
Drie jongens zijn donderdag opgepakt omdat zij zouden hebben gedreigd met een bomaanslag bij het Zoomvliet College in Roosendaal. Dat meldt de politie.
Geschreven door

Via 112 kwam donderdagochtend kwart over negen een telefoontje met de bedreiging binnen. Politie en justitie stelden een onderzoek in en al snel kwam een 18-jarige jongen in beeld. Hij werd rond één uur 's middags aangehouden.
Later op de middag werd een 15-jarige jongen opgepakt en 's avonds een 17-jarige jongen. Zij komen alle drie uit Roosendaal. Een verdachte werd thuis aangehouden. De twee andere jongens werden op straat opgepakt. Een politiewoordvoerster meldt niet of het om leerlingen van de school gaat. "Wat hen heeft bewogen dit te doen, dat weet ik niet. Dat moet duidelijk worden uit de verhoren."
Niet ontruimdAgenten waren na de melding naar de school gegaan en stelden een onderzoek in. Op basis van de bevindingen van dit onderzoek en na overleg met de directie van de school werd besloten de school niet te ontruimen.
"We hadden geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk een bom lag", aldus de politiewoordvoerster. ROC West-Brabant, de organisatie waar het Zoomvliet College onder valt, laat vrijdagavond weten dat er niet breeduit werd gecommuniceerd over de melding om zo de kans de daders op te sporen zo groot mogelijk te houden.
Twee jongens vastDe drie werden op het politiebureau gehoord. De 15-jarige jongen bleek niets met de bedreiging te maken te hebben. Hij is vrijgelaten.
De rechter-commissaris heeft besloten dat de andere twee dit weekend nog vastzitten.
Aanslagen ParijsVanwege de aanslagen in Parijs is de politie extra alert als het gaat om dit soort bedreigingen. "We toleren dit echt niet. Mensen die dit doen, krijgen alle aandacht van politie en justitie", aldus de politiewoordvoerster.
De politie heeft zeer geavanceerde opsporingsapparatuur en bellers met dit soort bedreigingen zijn snel op te sporen. "Hen staan zware strafeisen te wachten", aldus de woordvoerster.
Jacques NiedererBurgemeester Jacques Niederer: "Na Parijs en nu ook België zijn we als overheid extra op onze hoede, zo blijkt wel uit deze actie. Ik complimenteer de politie met haar adequate optreden."
"Wij zijn opgelucht dat de mogelijke daders zo snel opgespoord konden worden en dat de veiligheid naar inschatting van de politie geen moment in het geding is geweest", meldt het ROC West-Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.