Relatief weinig opsporingsmedewerkers bij Brabantse politie, Eindhoven luidt de noodklok

16 januari 2015 om 18:02
Foto: ANP
Foto: ANP
De politie in Oost-Brabant beschikt relatief over weinig politiemedewerkers die zich bezig houden met het opsporen van criminaliteit en verdachten. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Politie. Relatief gezien heeft Amsterdam met minder inwoners zo'n drie keer meer opsporingsmedewerkers.
Geschreven door

Voor de cijfers heeft de Nationale Politie berekend hoeveel opsporingsmedewerkers er per duizend inwoners zijn. In Amsterdam (iets meer dan 900.000 inwoners) is dat gemiddeld 1,41 medewerker. In de politieregio Brabant-Oost (ruim 1,3 miljoen inwoners) is dat maar 0,47 medewerker.
Minder capaciteit Ook politieregio's als Rotterdam en Limburg hebben minder inwoners, maar meer medewerkers voor de opsporing. Ook de regio Zeeland-West Brabant (1,4 miljoen inwoners) heeft relatief weinig capaciteit voor de opsporing. Per duizend inwoners is er 0,61 medewerker beschikbaar.
De gemeente Eindhoven luidt de noodklok en hoopt dat de minister actie onderneemt. De politie in Eindhoven zou te kampen hebben met een sterke onderbezetting als het gaat om het totaal aantal politiemedewerkers.

Wachten op privacy instellingen...