Sport vrijdag: 'TOP' terug op shirts voetballers FC Oss na veiling, Maikel Scheffers onderuit

16 januari 2015 om 20:35
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met aandacht voor FC Oss en rolstoeltennisser Maikel Scheffers.
Geschreven door

Fans laten TOP Oss herlevenDe naam 'TOP Oss' keert tijdens de tweede helft van dit voetbalseizoen terug op het shirt van FC Oss. Dit is te danken aan een groep fans. Die zamelde geld in om de 'vertrouwde' clubnaam op de achterkant van het shirt te laten drukken. FC Oss had dit seizoen nog geen rugsponsor. Daarom besloot FC Oss tot een veiling. Een groep fans zag de kans schoon en besloot geld in te zamelen om de oude clubnaam terug op het shirt te krijgen. Zij zijn nog altijd niet blij dat de naam van de club in 2009 werd veranderd van TOP in FC Oss. Ze zamelden in totaal zesduizend euro in en dat was voldoende.
Maikel Scheffers verliestMaikel Scheffers uit Dorst is uitgeschakeld op het rolstoeltennistoernooi in het Australische Sydney. Hij moest in de halve finale vrijdag zijn meerdere erkennen in de Belg Joachim Gerard. In de kwartfinale had Scheffers nog indruk gemaakt met een zege op Stéphane Houdet, de nummer twee van de wereld. "Maar dat niveau haalde ik vandaag niet."
Brabanders op dreef in KaatsheuvelBarry van Beers uit Bladel, Dick Jaspers uit Sint-Willebrord en Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther hebben zich vrijdag geplaatst voor de kwartfinale van de Masters driebanden in Kaatsheuvel. Jaspers eindigde als eerste in groep A. Hij versloeg Van Erp tijdens zijn laatste pouleduel en bleef hem daardoor voor in de stand. Van Beers eindigde als tweede in poule B, achter Jean-Paul de Bruijn.
Schakers in onderste regionen Wijk aan ZeeLoek van Wely staat na zes ronden in de onderste regionen van het klassement van het vermaarde Tata Steel-schaaktoernooi in Wijk aan Zee. De Tilburgerse grootmeester speelde vrijdag remise tegen de Armeniër Levon Aronian. Van Wely heeft tot nu toe twee punten veroverd. Hij houdt daarmee alleen de Georgiër Baadur Jobava onder zich. In het challengertoernooi bezet Anne Haast uit Dongen ook de voorlaatste plaats in het klassement. Ook zij heeft tot nu toe twee punten veroverd. Haast speelde vrijdag remise tegen Salem Saleh uit de Verenigde Arabische Emiraten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.