Verlamde Jacco (13) aan huis gekluisterd na diefstal van zijn rolstoelbus uit Andel

16 januari 2015 om 21:08
nl
De 13-jarige Jacco van Oudheusden kan niet meer naar de hockey, de kerk of naar zijn vriendjes toe. De voor hem aangepaste rolstoelbus is woensdagnacht aan de Wingerd in Andel gestolen. School is sindsdien zijn enige uitje. "Verder kan hij nergens naar toe."
Geschreven door

De blauwe Volkswagen-bus stond net als iedere andere nacht geparkeerd voor het huis van het gezin Van Oudheusden. Toen de familie donderdagmorgen wakker werd, was er een lege parkeerplek. "Jacco was toen wel even van slag. Hij is die dag ook niet naar school geweest", vertelt zijn vader Ardi.  
'Stukje veiligheid is weg'Naar school kan Jacco ondanks de diefstal nog wel. Een taxibus haalt hem dagelijks op en brengt hem ook weer thuis. Maar meer dan dat is niet mogelijk. "Dus als Jacco ziek wordt op school, kunnen we hem niet halen. Want de taxibus rijdt op vaste tijden en wij kunnen hem nu niet vervoeren. Een stukje veiligheid is nu weg."
Jacco is met een open ruggetje geboren en is daarom afhankelijk van zijn rolstoel en de rolstoelbus. En die laatste lijkt populair bij dieven. "Ik heb het vermoeden dat ze op bestelling weg worden gehaald."
Totdat de bus wordt gevonden blijven uitstapjes voor Jacco nog niet mogelijk. "We hopen dat hij zo snel mogelijk wordt gevonden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.