Video

Nieuw carnavalslied Ferry van de Zaande en Veul Gère gepresenteerd: Speciaole Friekendèl

17 januari 2015 om 04:28
nl
"Derin, derèùt, ik parkeer em as ik wil in de gròzzie van mèn buurvrouw, stao de mooter nôot nie stil." Het was misschien wel de grootste hit van carnaval 2014: 'De Grozzie van men Buurvrouw' van Ferry van der Zaande en Veul Gère . En dus komt er een vervolg aan de samenwerking tussen het Tilburgse typetje en de carnavalsvereniging. In een bomvolle kroeg in Tilburg werd vrijdagavond de nieuwe carnavalssingle gepresenteerd: Speciaole Friekendel.
Geschreven door

Ferry van de Zaande, de pop met de blonde lange mat, de sigaret en het trainingspak, is wereldberoemd in Tilburg en omstreken. Het plat Tilburgse typetje van Frans van der Meer had samen met Veul Gère vorig jaar dan ook enorm succes. Allemaal lalden we mee en allemaal werden we 's ochtends wakker met 'De Grozzie van men Buurvrouw' in ons hoofd. Niet zo gek dus dat er een vervolg is.
LaltekstFrans van der Meer, de man dus achter Ferry van de Zaande en typetje Fred van Boesschoten dat dit jaar ook meedoet, is er nog niet helemaal van overtuigd dat het weer zo'n enorme kneiter wordt. Hij is meer bescheiden dan zijn typetje: "Ik weet het gewoon nog niet. Het was een enorme hit vorig jaar en dan moet het dus nog beter wil je dat overtreffen."
Hij omschrijft het nieuwe lied als volgt: "Het is een nietszeggende laltekst. Maar het is wel een heel carnavalesk liedje." Zijn mede-zangers van carnavalsvereniging Veul Gère ruiken de 'Speciaole Friekendèl' al wel. Of in elk geval het succes daarvan: "Zeker en vast!"
[YouTube:body:http://youtu.be/YW1GNrrIan8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.