Overheid na schikking eigenaar van vervuilde grond Chemie-Pack in Moerdijk

17 januari 2015 om 09:37
nl
Het vervuilde terrein van Chemie-Pack in Moerdijk is na een schikking in handen gekomen van het Havenschap Moerdijk. Dat blijkt uit documenten die in het bezit zijn van persbureau ANP. Het havenschap is eigendom van de gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant.
Geschreven door

Chemie-Pack heeft in oktober een schikking getroffen met de overheid. Dat gebeurde nadat er miljoenenclaims door de overheid waren ingediend. De schade van de brand is ruim 71 miljoen euro, maar er werd met Chemie-Pack een schikking getroffen met een waarde van 4,2 miljoen euro.
Betaling en overdragen van grondDe tekst van de schikking is met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) door het ANP deels openbaar gemaakt. Daaruit blijkt dat Chemie-Pack de komende jaren in totaal 2,1 miljoen euro betaalt en de grond overdraagt aan de overheid.
De percelen worden verkocht. De waarde van de grond is nog niet duidelijk. Persbureau ANP kreeg de taxatiedocumenten niet in handen, omdat dat de onderhandelingspositie zou verslechteren.
Chemische stoffen De verwoestende brand bij Chemie-Pack begin januari 2011 had ernstige gevolgen voor het milieu. Grote hoeveelheden chemische stoffen die op het terrein stonden opgeslagen, vervuilden de bodem en de omliggende sloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.