'Omvang politieactie na bommelding Zoomvliet College Roosendaal had niets te maken met Parijs'

17 januari 2015 om 12:36
nl
Het feit dat de politie groots uitpakte vanwege een mogelijke bomaanslag bij het Zoomvliet College in Roosendaal, heeft niets te maken met de bloederige aanslagen in Frankrijk en België. Dit behoort volgens een woordvoerder tot de standaardprocedure.
Geschreven door

De politie pakte donderdag in Roosendaal drie jongens thuis en op straat op omdat zij naar verluidt dreigden met een boomaanslag op de school. Na onderzoek bleven er twee (17 en 18 jaar oud) vastzitten. De derde, een 15-jarige jongen, had niets met de dreiging te maken.  
"Dit dreigement was niet in dezelfde orde als Frankrijk, maar we accepteren dit niet. Een bommelding veroorzaakt zoveel heftige emoties bij leerlingen en ouders. Dit kán absoluut niet", aldus de woordvoerder zaterdag.
Telefoontje bij meldkamerDe jongens bedreigden voor zover bekend de school met een telefoontje bij de meldkamer. Dankzij 'geavanceerde opsporingsapparatuur' wist de politie het drietal snel te lokaliseren.
Agenten gingen naar de school toe en concludeerden op basis van onderzoek dat er niets lag. Na overleg met het Zoomvliet werd dan ook besloten de school niet te ontruimen. De meeste leerlingen kregen dan ook niets mee van het incident. Het Zoomvliet College zegt niet te weten wie de dreigers zijn.
Maandag meer bekendDe twee baldadige tieners die nog vastzitten, blijven in ieder geval tot maandag in de cel. Dan bepaalt justitie of ze nog enkele dagen op het politiebureau moeten blijven. Het is nog niet duidelijk waarom ze tot hun daden kwamen. Verder onderzoek moet dit uitwijzen. De politie verwacht mogelijk nog meer aanhoudingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.