Wijkagent: 'Meer voetbalclubs gaan uit in binnenstad Breda'

17 januari 2015 om 18:23 • Aangepast 21 november 2020 om 20:30
nl
De politie signaleert meer amateurvoetbalclubs die 's weekends het centrum van Breda bezoeken. Meestal gaat dat goed, maar in sommige gevallen wil er ook wel eens iets mis gaan.
Profielfoto van
Geschreven door

Zoals vrijdagavond, toen agenten twee amateurvoetballers arresteerden vanwege het verstoren van de openbare orde. Wijkagent Robert de Bok was daarbij. "We zien dit steeds vaker", vertelt hij uit eigen ervaring.
De voetballers zijn met hun club op trainingskamp in de omgeving van Breda. De wijkagent kan niet zeggen waarom de clubs voor Breda kiezen, maar het gaat volgens hem om 'een nieuw fenomeen'.
Groepen van dertig manZoals het echte voetballers betaamt, kent iedere wedstrijd een derde helft. En die speelt zich tijdens het trainingskamp af in het centrum van Breda. "Grote groepen van wel dertig man trekken dan door het centrum. En die drukken dan hun stempel op het uitgaansleven", meent De Bok.
Vrijdagavond bezochten volgens de agent liefst zes van die grote voetbalgroepen de Bredase binnenstad. "Er zitten er altijd wel een paar bij die dronken en baldadig worden. Portiers zijn daarom nooit zo heel blij met de groepen."

'Meestal gaat het goed'De Bok probeert met zijn collega's de groepen op tijd te signaleren en daar waar mogelijk te waarschuwen voor hun impact op het centrum. "In negentig procent van de gevallen gaat het goed", sluit hij tevreden af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.