Nog eens 2 miljoen Charlie Hebdo’s gedrukt: onduidelijk of ze ook naar Nederland komen

17 januari 2015 om 18:32
nl
Vanwege de enorme vraag worden twee miljoen extra exemplaren van het weekblad Charlie Hebdo gedrukt. Daarmee is de oplage van de eerste editie sinds de aanslag op de redactie in Parijs gestegen naar 7 miljoen. Dat bericht de Franse krant Le Parisien zaterdag. Volgens een bericht op Villamedia is het nog niet duidelijk of er extra exemplaren naar Nederland komen.
Geschreven door

Het hoge aantal is 'ongekend in de geschiedenis van Franse kranten', schrijft het Franse satirische weekblad in een verklaring. De editie kwam woensdag uit en leidde tot een run op de krantenwinkels in Frankrijk. De uitgever maakte in eerste instantie bekend dat de oplage werd verhoogd naar vijf miljoen.
In een mum van tijd uitverkochtVrijdag waren de eerste exemplaren van Charlie Hebdo te koop in Brabant. De spaarzame exemplaren die door tijdschriftendistributeur Betapress werden geleverd, waren in een mum van tijd uitverkocht.
Na de terroristische aanslag op de redactie van Charlie Hebdo ontstond er een ware run op het blad. De gemiddelde oplage van 70.000 exemplaren werd al snel verhoogd naar vijf miljoen. In Nederland werden bij de eerste druk slechts vijfhonderd exemplaren geleverd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.