NAC Breda kan PEC Zwolle een uur lang bijbenen, daarna gaat het defensief mis: 4-1

17 januari 2015 om 20:08
nl
Robert Maaskant mocht zaterdag in Zwolle een uur dromen van een geslaagde terugkeer op de bank bij NAC Breda. Maar nadat de trainer zijn ploeg na een klein uur de op dat moment logische gelijkmaker had zien maken, ging binnen acht minuten alles mis wat er mis kon gaan in de Bredase defensie. PEC Zwolle profiteerde optimaal, 4-1.
Geschreven door

NAC begon in Zwolle met drie in de winterstop aangetrokken versterkingen in de basis. Centraal achterin had Maaskant Dirk Marcellis en Menno Koch neergezet. Voorin was Guyon Fernandez, vorig jaar nog actief in Zwolle, de enige spits.
Snel op achterstandTijd om rustig te wennen kregen de Bredanaars niet. Al na vier minuten nam Zwolle de leiding: eerst haalde verdediger Rémy Amieux een kopbal van Jesper Drost nog van de lijn. De bal kwam voor de voeten van Bram van Hintum die via het been van de Fransman alsnog raak schoot.
GelijkwaardigNAC herstelde zich snel en was lang gelijkwaardig aan de ploeg van Ron Jans die onder anderen verdediger Trent Sainsbury en Thomas Lam miste. En natuurlijk is het wegvallen van huurling Tomás Necid een aderlating. De Tsjechische spits keerde terug naar CSKA Moskou dat hem wil verkopen.
Fraaie gelijkmaker TighadouiniNAC, dat een van zijn drie overwinningen tot nu op eigen veld tegen Zwolle boekte, kwam in de 57e minuut op gelijke hoogte. Een voorzet van Sepp de Roover werd door Maikel van der Werff voor de voeten van Adnane Tighadouini gekopt die keurig in de rechterbovenhoek mikte.
Lang duurde de Bredase vreugde niet. Tussen de 63e en de 71e minuut maakten Jesper Drost, Jody Lukoki - met het hoofd en zijn eerste voor Zwolle - en Ben Rienstra een einde aan elke Bredase illusie.
Concentratieverlies"4-1 is te veel", zegt trainer NAC-trainer Maaskant. "Dat was ook niet nodig geweest. De goals werden te makkelijk weggeven. We stonden slecht te dekken. Ik wijt dat aan concentratieverlies. Dat is te makkelijk, te eenvoudig. Eigenlijk wordt deze wedstrijd in acht minuten beslist."
'Ruim voldoende gezien om resultaat te boeken'Bij NAC maakten Menno Koch, Guyon Fernandez en Dirk Marcellis hun debuut voor NAC in de eredivisie. Vooral het opstellen van Koch was opvallend, hij trainde slechts eenmaal met de selectie mee. "Die verantwoording neem ik volledig op me, want die beslissing heb ik genomen. Maar deze wedstrijd gebruik ik ook om verder te gaan. Ik heb ruim voldoende gezien om met dit elftal tegen ploegen die wel wat meer gelijkwaardig zijn resultaat te boeken. Zwolle heeft een uitstekend elftal en staat vierde. Maar dan nog hoef je niet met 4-1 te verliezen.
Hoewel de uitslag fors is, zag ook aanvoerder Dirk Marcellis aanknopingspunten voor de rest van het seizoen. "Als we organisatie van het eerste uur overeind kunnen houden dan zie ik niet iedere ploeg van ons winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.