Makers ‘Brabantse’ animatiefilm A Single Life denken aan lange speelfilm na Oscarnominatie

17 januari 2015 om 22:11
nl
De makers van de korte animatie A Single Life, die is genomineerd voor een Oscar, zouden graag een keer een speelfilm willen maken. Dat melden zij op de website van het Jeugdjournaal. “We zouden heel graag een langere film willen maken”, bekent regisseur Joris Oprins uit Tilburg.
Geschreven door

A Single Life beleefde in september tijdens het Toronto International Film Festival de wereldpremière. “Het maken van dit filmpje van 2 minuten duurde al drie maanden. Hopelijk lukt het maken van een lange film als we meer tijd hebben.”
'Nominatie is een prijs'Ze vertellen ook heel zenuwachtig te zijn voor de uitreiking. “Maar de nominatie is al een prijs op zich”, voegt regisseur Marieke daar aan toe. Oprins, Job Roggeveen uit Geldrop en Marieke Blaauw kennen elkaar van de Design Academy in Eindhoven en zijn nu eigenaar van een studio voor animatie, illustratie en muziek. Ze hebben ook de clip van 'Ik neem je mee' van rapper Gers Pardoel uit Tilburg gemaakt.
A Single Life vertelt over een vrouw die ontdekt dat zij dankzij een mysterieuze plaat door haar eigen leven kan reizen. De makers kregen donderdag te horen dat zij kans maken op de belangrijkste filmprijs ter wereld. Het is voor het eerst in veertien jaar dat Nederland kans maakt op een Oscar voor beste animatiefilm.
Voorfilmpje Gooische vrouwen IIDe Oscars worden eind februari uitgereikt. A Single Life is momenteel te zien als voorfilmpje van bioscoophit Gooische Vrouwen II. De korte animatie is ook te bekijken in de iTunes-store. [YouTube:body:http://youtu.be/Ab4pN7vbMMM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.