Gerard de Rooy heeft plannen voor Dakar-revanche al klaar, Hans Stacey niet zeker van deelname

17 januari 2015 om 23:39
nl
Met gemengde gevoelens haalde Team de Rooy de finish van de Dakar Rally. Het klassement was al vroeg om zeep, maar de woestijnrally werd nog enigszins goedgemaakt door vier etappezeges voor Hans Stacey. De overwinning in de slotrit betekende de derde op rij voor de coureur uit Best.
Geschreven door

"Ik heb vandaag echt genoten van de proef", vertelde Stacey nadat hij de voor de laatste keer tijdens de Dakar Rally uit de cabine was gesprongen. "Voor mij was het een ultieme kick, het was spiegelglad. Deze vierde zege geeft dan ook echt een goed gevoel."
'Klassement is minpunt'Met een zesde plek in het eindklassement is Stacey ook de beste Nederlander bij de trucks. Een positie die Team de Rooy niet tevreden kan stemmen. Stacey: "Het klassement is het enige minpunt. Maar vier etappezeges is natuurlijk niet weinig. Al overheerst het eindklassement. We hadden gewoon hele hoge ambities."
Die ambities konden na de eerste week al bijgesteld worden nadat de twee Iveco-trucks van Stacey en Gerard de Rooy beide te kampen kregen met pech. De rally werd uiteindelijk gewonnen door de Rus Mardejev. De Russen van Kamaz domineerden het vrachtwagenklassement en bezetten het volledige podium. Gerard de Rooy klom op de slotdag nog met een plekje naar nummer negen, maar dat noemde hij 'een pleister op de wond': "Er zat niet meer in. Dit was het."
'Niet veel geslapen'De kopman keek na de finish al meteen reikhalzend uit naar de volgende editie. De Rooy heeft al een plan in zijn hoofd om de strijd met de superieure Russen van Kamaz aan te gaan. "Ik heb de laatste nachten niet veel geslapen, dus ik had genoeg tijd om na te denken. Ik heb leuke ideeën, maar die ga ik eerst met mijn vader bespreken. Het team moet versterkt worden, dat is logisch. Maar verder kan ik er niets over zeggen. Ik kom er snel op terug."
Opmerkelijk genoeg liet Hans Stacey weten dat het nog niet zeker is dat hij volgend jaar weer samen met Team de Rooy de strijd met Kamaz aangaat. "Het kan zomaar zijn dat ik niet meedoe. Dat heeft te maken met budgetten. Maar wat mij betreft blijf ik wel bij Team de Rooy. Ik heb het echt naar mijn zin daar. We zullen zien, het is te prematuur om daar nu meer over te zeggen."
Check al het nieuws over de Dakar Rally 2015 op onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar. Volg ook onze razende reporter Eric Verhoef op omroepbrabant.nl/verhoefblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.